Drömmen om ett lite lyxigare liv med spabad!

Spabad från Landskap!

I april 2018 köpte vi ett Landskap spabad fån Stonefactory för att ha på soldäcket och njuta året om.
Spabadet kom och blev avlastat vid tomtgräns.

Fick tag på en bil med lång kran som lyfte in det på plats!

Väl på plats så kom elektrikern en vecka senare och kopplade in el och testkörde!
Vi upptäckte direkt att mediaenheten var stendöd. Vi kontakte Stonefactory som skickade en ny omgående.
Den fungerade som den skulle!

Vi använde spabadet flitigt hela sommare, hösten och vintern och höll vattnet i perfekt skick hela tiden.
Inte en tillstymmelse till dåligt vatten eller skum, Ph 7.6 och klor 1-1.5.
Filterbyte var 3e månad (tvättbara), hade 3 uppsättningar att byta emellan!
Böt vatten 3 gånger, den sista i slutet av oktober, det var ju fortfarande varmt då!
Gjorde även en pipe cleaner då eftersom sista vattnet skulle vara i till april 2019.

I mitten på april 2019 så va det dags att byta vatten igen, det hade även snabbt blivit varmt ute också så det passade ju bra. Man fick vara nöjd med att vattnet inte blivit dåligt under den tiden!

Vid vatten byte så hittar vi ett antal fel på spabadet, vid dom 3 hörn sätena så har det blivit fyrkantiga utbuktningar som faktiskt var svåra att upptäcka när det var vatten i badet.
En del skruvar som håller fästet till nackkuddarna hade rostat så det var en rostrand från 3 skruvar som enligt tillverkaren var rostfritt!
Vi öppnade även panelen framför värmaren och upptäckte vatten på botten som antagligen härstammar från skadorna i polen. Vi upptäckte även att en slangklämma till ozonrengöringen hade mer eller mindre blivit upplöst av klorvatten, det vattnet kom in i från isoleringen från någon ventil!

Vi upptäckte även att plastskyddet för en sugventil hade gått söder och var den biten tagit vägen är inte svårt att förstå, petade lite på dom andra vingarna och då gick även den sönder!

Vi kontaktade omgående Återförsäljaren Stonefactory som i sin tur pratade med tillverkaren där det kom fram att dom visste att dom haft problem med en rulle i fabriken som som lägger på akrylen.
Vi fick förslag på att få ersättning om vi behöll spabadet men vem vill ha ett spabad som håller i knappt 1 år!
Det andra alternativet var ett nytt spabad vilket vi föredrog.
Efter många om och men så var spabadet på väg hit men jag ville inte ta en till kostnad på att lyfta in ett till spabad plus att det gamla skulle gå i retur.
Tillverkaren gick med på att fraktbolaget ordnade en bil med lång kran och han fixade jobbet galant!

Packade upp spabadet och upptäckte att det inte var samma som tidigare, skillnaden var att sittplatsen var flyttad och en extra sittplats hade tillkommit.
Insugningsgallren var utbytta till metall vilket var en uppdate, den hade även fått annorlunda nackstöd med ventiler nedanför för nacken. Innanför panelen var det lite annorlunda också, badet rör och kopplingar var täckt med mindre isolering men man hade satt en isoleringsmatta runt badet istället som motsvarar 20 cm.
Jag tyckte att det var bättre för då kan man enklare byta trasiga enheter och lättare hitta läckor.
Systemet var Balboa och slangar från USA så det var ju bra!
Anledningen till att vi fick det här badet var att dom slutat tillverka det andra(troligtvis efter alla problem) men man tycker ju att dom borde kläckt ur sig det innan man skickar det så man slipper stå och klia sig i huvudet när det kommer!

Då var det dags för elektrikern igen då, fick vänta i 2 veckor .

Ok, inkopplat och klart, testkörning och det verkar funka som det skall men vänta nu… belysningen fungerar inte, .
Elektrikern kontrollerar allt på kortet och då upptäcker vi att det klickar i reläet som tänder lamporna men inget händer men när elektrikern pillar lite på reläet så startar dom, MYSKO!
Jag tänker att det är lika bra jag testar mediaenheten också, DÖD
Vi upptäcker även att det flyter fram vatten på botten mot värmaren, ca 1 liter torkade jag upp 2 dar i rad

Återkoppling igen till Stonefactory som svarar med att en tekniker skulle komma ut men höra av sig på min mobil först. Ingen har hört av sig än efter ca 1,5 vecka så vi får väl kontakta Stonefactory igen då!

Gjorde dock en liten upptäckt i går 10/9 att det slutat flyta fram vatten, myska igen!
Jag vet att det kan bli lite kondensvatten när man fyller på polen med kallt vatten men 2 liter?
Det känns som att en gummipackning tätar bättre när det blivit varmt eller?

Vattnet kom från röret eller vad det är som går rakt ner i botten, det syns lite svart vid botten av den.
Vattnet åkte vidare under slangen som jag lagt ett plaströr under.
På bilderna så har jag torkat bort vattnet.

Är det någon som haft liknande problem med Landskap så lämna gärna en kommentar!

https://www.stonefactory.se/utomhus/spabad/landskap-spabad-krafla